Mer Habo i Borgunda

7 november, 2023

Nu utökar vi vårt sortiment med en lång rad produkter från Habo Gruppen – exempelvis beslag, knoppar, krokar, duschblandare, klassiska dörrtrycken och moderna dörrlås.

Redan 1921 startade fabrikören C G Isaksson en smedja i Fiskebäck söder om Habo tillsammans med sin far och bror. Till en början gjorde de seldon och sockertänger men efter några år kompletterades produktionen med dörrhandtag och beslag. 1938 flyttade verksamheten in till Habo, vilket blev inledningen på en riktig framgångssaga. Fabriken byggdes ut i många omgångar och produkterna började säljas också i våra grannländer.

– I dag är vi en del av Salix Group som ingår i den börsnoterade industrigruppen Volati. På huvudkontoret i Habo har vi samlat produktutveckling, marknad, inköp och ekonomi medan lagret samordnas från Malmö. Vår säljkår finns över hela landet, säger Åsa Karlsson, marknadsansvarig för Habo Gruppen.

Omkring 5 000 produkter

Sortimentet omfattar omkring 5 000 produkter i ett tjugotal kategorier. Allt från de välbekanta, klassiska beslagen till moderna elektroniska ytterdörrlås.

– Den senaste kategorin är badrum med allt från blandare och duschdraperier till handdukstorkar, säger Stefan Gillberg, nyckelkundsansvarig på Habo Gruppen.

Nu finns Habo Gruppens produkter också att köpa i Borgunda Bygghandel.

– Det tycker vi är väldigt roligt och vi ser verkligen fram emot att få samarbeta med Borgunda, säger Stefan Gillberg.

Öppnas med fingeravtryck

Både han och kollegan Åsa Karlsson vill gärna lyfta fram det nyutvecklade ytterdörrlåset Tribe 2, som designats av Thomas Sandell. Låset öppnas lätt och smidigt via fingeravtryck, kod eller via en mobilapp.

– Fingret har man alltid med sig, till skillnad mot nyckeln som man kan glömma eller tappa, säger Stefan Gillberg. Det här är en magisk produkt, perfekt för alla barnfamiljer och helt rätt i tiden!

Utöver Thomas Sandell samarbetar Habo Gruppen med flera välkända designers, exempelvis Monica Förster och Göran Söderström.

– Inredningsintresset har blivit större i allmänhet, säger Åsa Karlsson. De flesta tycker det är viktigt hur det ser ut i hemmet och efterfrågan på produkter som förenar design med smarta funktioner ökar.

Dörrar/Fönster

Elektroniskt dörrlås

En lite smartare lösning Utrusta din entrédörr med ett elektroniskt dörrlås och gör ditt hem smartare och säkrare och vardagen

Läs mer »
Posted in badrum, HaboTaggar:

Kontakta oss