Barnsäkert med garageport från Hörmann

27 juni, 2013

 

– säker fingerklämskydd finns endast hos Hörmann.

Ett flertal säkerhetsfunktioner på samtliga av Hörmanns garageportar gör att man inte längre behöver oroa sig för att barnen ska komma i kläm, varken under porten eller med händer i fjädrar och fästanordningar. Tack vare att säkerhet är Hörmanns högsta prioritet när det gäller sina produkter är det inte längre nödvändigt att oroa sig för om barnen leker vid eller i garaget. Samtliga av företagets takskjutsportar är säkerhetstestade och godkända enligt högt ställda säkerhetskrav, både med och utan portautomatik. Hörmanns sidokarmar är dessutom helt slutna hela vägen, uppifrån och ner. Därför är det omöjligt att greppa mellan portbladet och karmen. Garageportarna har också en tillförlitlig säkerhetsautomatik som stoppar porten direkt vid plötsliga hinder.

Ordentligt skydd mot fall- och klämrisker 

Vad gäller Hörmanns Berryportar så är dessa ordentligt säkrade mot fall- och klämrisker. Företaget menar själva att en vipport inte kan bli säkrare. Ett exempel på säkerhetsutrustningen i dessa portar är de flexibla skyddskåporna över hävarmarna som täcker det farliga området helt och därmed minskar klämrisken. Denna höga säkerhetsstandard är något som endast finns hos vipportar från Hörmann.

I vipportarna finns också ett stoppläge som säkrar dem i öppet läge och skenstyrningen förhindrar att portbladet spårar ur. Porten går dessutom lätt och tyst tack vare de slittåliga plastlöprullarna. Berryportarna har också fått högsta skydd genom flexibla plastlister mellan portblad och karm samt extra skyddskåpor över hävarmarna för att ge ett effektivt klämskydd. Ännu en säkerhetsfunktion är systemet med flera fjädrar som

Posted in Garageport, Hörmann, WeDoTaggar:
Write a comment

Kontakta oss